9 Mayıs 2012 Çarşamba

Nayır N'olamaz







Mazhar Fuat Özkan'ı sevmeyen yoktur herhalde. Pek sever benim sevgili okurlarım  da,  tahmin ederim.
Bu güzel müzik grubu , tıpkı patatese benzer.
Patatesi de herkes sever. 
Et yemeklerindeki patatesi , en sona saklayıp yutanlar bu yazıya... 
:)

... 

Bizim nesil MFÖ'yü ''Mecburen'' ve ''Ali Desidero'' ile tanır. Ardından  ''Diday diday'' sevilir,  ''Vak the rock'' pek eğlendirir.  Henüz  '' Majörler tükenmemiştir ki , minörlere yolculuk '' olsun.  Kimselere ''vitaminler , moraller '' de  vermemişizdir.  İşte öylesi bi zamandayız.
... 

Siz en çok hangi harfini seversiniz bilmem; ama ben F'sini  :) sevmezdim. Ancak Fuat adını da çok severdim. Bu  adın da çocuk aklıyla çok sevilecek bi tarafı yok aslında. Kesin,  türkçedeki ''İki ünlü harf yan yana gelmez kuralı''  ihlal edildiği için  sevmişimdir. 
Ö benim favorimdir :) M de eğlencelidir de , Ö'cüğüm bir başkadır. Vakıflardan emekli gibi duran F'nin orada ne işi vardır, isyanım bunadır.  Fuat adını seviyorum diye de Özkan'ın adı hep Fuat'mış gibi düşünürdüm.. 

Oysa ''Bıraksam kendimi , şöyle ohh ne rahat... Bu da geçer, yaşamana bak.''
...

Meşhur ve  klas bir medeni  hukuk profesörüdür Turgut Öz. Kendisinde asla Turgut tipi yoktur.  ''Turgut  tipi nasıl olur?'' derseniz , buna verecek cevabım da yoktur.   Bizim hoca olsa olsa bir ''Haldun'' olabilir. Hatta hakiki Haldun, Turgut hoca kadar Haldun olamaz.

...

Geçenlerde bir gece  TRT Müzik'i dinliyorum. İstek şarkıların klipleri dönüyor ekranda. Sağ üst köşede İrem B. / İstanbul yazıyor. Emel Müftüoğlu / Faka Bastın'ı söylüyor.
Hayır bu da olamaz!..
Benim tanıdığım (!) İrem B. , aynı  albümde ''Kal Benimle '' varken, '' Faka Bastın'' ı  istemez.
Kaldı ki İrem B. , onca şarkının arasında ... Neyse.

...

4 Mayıs Cuma.  Yer, Levent metrosu, çarşı çıkışı. Orta yaşlarına yakın, açık mavi-beyaz çizgili tişörtlü bir adam telefonda konuştuğuna anlatıyor. Her şey oldukça gerçek.  Adam diyor ki  ''Bendeki kan grubu görülmemiş, bilinmemiş  bir grupmuş. Doktor bana dedi ki , öyle herkese verip ziyan etme kanını.''

Kafam yattı ..
Olabilir.. Valla olabilir..



...

Bu yazıyı yazarken ne dinledim?
2.şarkı İrem B.'ye gelsin.